Trädgårdsmöbler – en stor del av uteplatsen

Trädgårdsmöbler

Nu är våren på ingång. Snart är den här, sommarsäsongen med allt vad det innebär. Det blir nu ljusare dagar, vilket tillåter att ta vardagen utomhus, inte minst alla måltider. Att inta mat på ett mysigt fik eller restaurang, kan ta matupplevelsen till oanade höjder, så varför inte börja hemma?

Tänk att kunna ta frukosten ute, vare sig det är på en balkong, eller en stor träaltan. Hursomhelst behövs det då trädgårdsmöbler och med dessa annat som ger mysfaktor till det hela.

Idag finns det en uppsjö av trädgårdsmöbler, både vad gäller storlek, färg, material och design.

Det har nu sedan en tid tillbaka varit inne med att mixa och matcha, varför då inte köpa ett träbord, och sätta metallstolar till? Detta ger en industriell look, som tillåter ljuskällor både i betong, trä och metall.

Som alltid varierar antalet gäster och då kan det vara bra att tänka till. Här kan det vara bra att köpa två likadana bord, kanske i två olika färger och sedan matcha med stolarna. Exempel kan vara att hitta ett svart och ett vitt bord, och likt ett schackbräde sedan sätta svarta stolar kring det vita bordet och vita stolar kring det svarta. Ett annat alternativ kan ju vara att sätta varannan stol vit och varannan svart. För att dra det till sin spets kan man ju sedan ha vitt och svart porslin.

En annan smart funktion man får genom att köpa två mindre bord, är att då dessa sätts bredvid varandra, fås automatiskt ett stort bord som tillåter att man kan sätta desto fler personer kring det bord som nu uppstått. Skarven som blir i mitten döljs med en fin löpare, eller ett annat fint blomsterarrangemang.

Har man plats för en uppställning likt den ovan, rekommenderas det från flera källor att ha ett sidobord, eller en serveringsvagn. Det är så mycket lättare att få till en juste måltid, vilket också ökar sannolikheten att man tar sig tid till att använda sin uteplats.

En annan trend som har hållit i sig ett tag är att göra sina egna trädgårdsmöbler, bland annat av lastpallar. Detta ger en lite mer bohemisk stil som också tillåter att ta ut svängarna lite mer.

Oavsett vad man väljer behövs en massa andra tillbehör i form av ljuskällor, vare sig det är ljuslyktor eller elektricitet. Filtar och plädar kan man aldrig få för mycket av, även här ges det utrymme att matcha loss i sin egen stil.

Det finns många som säljer trädgårdsmöbler med alla dess tillbehör, och det absolut bästa tipset är att ha en budget, åka dit för att känna, klämma och provsitta. Besök flera ställen – det kan löna sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *