Om du bara ska packa en sak i weekendväskan – välj en tunika!

tunika

Vårens många helger inbjuder till att packa väskan och sticka iväg på en förlängd weekend till varmare länder, och här är en tunika ytterst användbar. Den är behaglig att ha på och finns i många vackra färger och mönster, så du lätt kan skapa ett feminint uttryck. Väljer du en tunika i ren viskos i en lätt skrynklig kvalitet, ska du inte heller bekymra dig om att stryka när du kommer fram.

Men det bästa med tunikan är, att den är snabb att dressa upp och ner, så du kan gå direkt från stranden till en festlig kväll på stan. Vi guidar dig här till hur du med få element och rätt tillbehör kan skapa precis den stil du önskar – för alla tillfällen.

Till strandturen

På en varm dag på stranden, när solen bakar, är tunikan din bästa följeslagare. Du kan snabbt dra den över din bikini och baddräkt, om du ska upp till kiosken efter glass eller bara behöver ett svalkande skydd mod solens strålar. Gå efter en tunika i ett florstunnt material, som kanske också är en smula transparent, så badkläderna kan anas under, och ta ett par flata strandsandaler till. Det ger en avslappnad och samtidigt stilren strandlook.

Till en promenad på stan

Gömmer solen sig bakom molnen, är tunikan också bra till en hygglig dag på stan med tid för shopping, en läcker lunch på ett trottoarcafé och kanske ett museumsbesök. Du kan använda tunikan ensam med ett par flata sandaler eller med ett par smarta leggings eller smala byxor under. Sätt också en tunn, kort cardigan till, så är du redo att utforska nya små gator, gränder och finurliga butiker.

Till en festlig kväll på stan

Ska du ut på kvällen, kan du göra din tunika festklar på en sekund. Sätt till en hög häl och en halsduk, och du har ett stiligt uttryck. Du kan också pynta med ett halsband, som kan vara den sista detaljen som gör en annars avslappnad tunika klar till fest. Välj en stilig kedja med pärlor, eller gå efter en mera bohemig look med glaspärlor och tofsar. Slutligen är en kort jacka pricken över iet. Välj en vacker boucléjacka för ett mera elegant uttryck, eller använd tunikan med en längre jacka eller cardigan, om du gillar en mera avslappnad festlook.

Oavsett vart din nästa resa går, så hittar du här ett stort urval av smarta tunikor, du kan använda till varje tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *