Introduktion till cannabisoljor

hemp oil with seeds

Första gången man testar cannabisolja

När man tänker på cannabis så kanske det första som man slås av är att tänka på ämnen som leder till en känsla av eufori, att det är något olagligt eller liknande. Man kanske också tänker på själva plantan i sin klassiska form och hur denna kan rökas. Men något som man sällan tänker på är cannabisolja, främst för att detta är en produkt som på senare tid kommit att bli allt mer populär. Det är en ganska så ny produkt i Sverige men har funnits i andra länder under en längre period. Cannabisolja skall inte blandas ihop med marijuana, eftersom att röka plantan och att använda sig av oljan är mycket annorlunda. Likheterna är att båda tas fram från hampaväxten och båda har olika positiva ämnen. Men marijuana innehåller också ämnen som inte är lagliga, vilket CBD-oljan inte gör.

Titta här: https://cannabis-info.se/

I Sverige är det lagligt att köpa cannabisolja, specifikt CBD-oljan, eftersom denna inte framkallar några sorts euforiska känslor. Det är alltså helt okej att köpa hem och använda, men eftersom det sedan länge varit olagligt kan det råda en känsla av osäkerhet. Hur använder man oljan? Vad kommer man att känna? Finns det biverkningar? Frågorna är många!

Vad är egentligen cannabisolja?

Cannabisoljan utvecklades för att kunna lindra och behandla vissa sjukdomar och besvär som människor kan uppleva. Oljan skapas genom användning av hampaväxten och ses som ett alternativt sätt att behandla kroppen. Det finns många olika metoder för att få fram själva oljan. Kort och gott så kan man säga att det finns två olika sorters oljor som man bör ha kännedom kring. Dels så gäller det den lagliga oljan i Sverige, CBD-oljan. Dels så gäller det den olagliga oljan i Sverige THC-oljan. THC-oljan är dock laglig i andra länder och övriga Europa. Dessa oljor kan se olika ut vilket har med framställningen att göra. Det kan vara allt från en guldbrun vätska till en mörkare olja som liknar tjära.

Lagligt eller olagligt?

Som tidigare nämts så finns det en laglig variant och en olaglig variant av cannabisolja. Den olagliga  sorten innehåller THC, vilket finns naturligt i plantan. Detta ämne leder att att man känner sig euforisk och kan uppfattas vara hög. Effekterna av denna olja kan liknas med när man väljer att röka marijuana. När man skapar CBD-oljan så måste man ta bort THC substansen under tillverkningsprocessen. CBD-oljan får inte innehålla mer än 0,2% av THC (Sverige).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *