Dags att skaffa rollator?

Hörsel

Troligtvis kommer vi någon gång i livet att behöva ett eller annat hjälpmedel. Antingen för att vi får svårare att röra oss eller för att vi får svårare att använda andra delar av kroppen på grund av diverse krämpor. Om det är dags att skaffa rollator, eller om du behöver hjälp på något annat område, så finns det en otrolig mängd hjälpmedel till seniorer där ute och det är ju dumt att inte använda det som finns tillgängligt om det kan hjälpa till.

Bra hjälpmedel för seniorer

Börjar man få svårt att gå, så kanske det är just en rollator man behöver. Denna kan vara ett enormt hjälpmedel både i hemmet och utomhus. Som äldre kanske man inte gärna vill gå och handla eftersom man är rädd för att bli för trött på vägen och så kan man inte heller bära hem tunga kassar. En rollator kan bli det som livar upp vardagen för många. Man kan skaffa en rollator som har en sits, där man kan sätta sig och vila en stund om man vill. Det finns även plats för det man har handlat i en korg under handtagen, eller så kan man köpa till extra väskor om det skulle behövas.

En rollator kan även vara bra att ha i hemmet. Det finns mycket smala och smidiga sådana, som lätt går igenom dörrposter. Det kan dock vara bra att skaffa tröskelramper, eftersom det kan bli svårt att lyfta rollatorn från rum till rum.

Om man med tiden skulle få ännu svårare att gå, så finns det fantastiskt fina och lätthanterliga rullstolar idag, som man även lätt kan ta med i bil. 

Andra hjälpmedel för seniorer

När man pratar om hjälpmedel för seniorer så kanske man i första hand tänker på rullstolar eller rollatorer. Det man kanske inte tänker på är att många med tiden kan få svårt att röra eller smärta i till exempel handleder eller fingrar. Detta kan göra att man inte kan arbeta i köket som man gjort tidigare.

Det kan bli en plåga att skära grönsaker. Det finns idag ergonomiskt utvecklade köksknivar för detta, som gör det lättare och behagligare för dig. Tänk även på att det kan vara mycket bra att ha ett halksäkert underlag. Speciellt om du är lite osäker på hur dina händer ska bete sig. Ett tips kan vara att använda en bordsmatta som har halkskydd på båda sidor. Den är gjord av silikon och läggs på köksbordet med skärbrädan ovanpå.

Det finns även många andra hjälpmedel att hitta, som till exempel burköppnare för glasburkar eller konserver. Det finns även kapsylöppnare och böjbara bestick som gör att man lättare kan äta om man till exempel har Parkinsons.

Man kan lätt hitta en mängd olika hjälpmedel för seniorer på marknaden. Allt ifrån rullstolar och rollatorer till bestick och köksknivar. Du hittar med all sannolikhet just det du behöver. Det finns verkligen hjälpmedel för alla. Vissa hjälpmedel kan till och med vara perfekt för dig, även om du ännu inte tillhör seniorerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *