Cannabisolja som medicinskt supplement

Cannabisolja som medicinskt supplement

CBD-olja eller cannabisolja som den också kallas, har visat sig göra gott för både kropp och själ i medicinska sammanhang. Det rör sig då om ren CBD-olja utan något som helst THC, vilket i sådana fall skulle klassas som olagligt – i alla fall i Sverige. CBD-oljan som endast innehåller CBD, kommer således inte att ge något rus utan bara fungera som en medicinsk produkt.

CBD-olja mot olika krämpor

CBD-cannabisoljan är numera laglig i ett stort antal länder där den ges till bland annat cancerpatienter, folk med MS och spasmer, AIDS-sjuka, folk med diagnosen ADHD samt folk med ångest och depression. Dock kan även en helt vanlig person utan några som helst åkommor droppa några droppar på tungan och bli av med huvudvärk istället för att ta Alvedon eller Treo. Många tycker även att CBD-oljan gör underverk vid kräkningar och aptitlöshet – ibland ännu bättre resultat än vid smärta. I Sverige kan oljan ännu inte klassas som ett vanligt läkemedel, eftersom Läkemedelsverket anser att den ännu inte kan råda bot på saker och ting, rent vetenskapligt – med avsaknad av tillräckliga belägg. Dock kan den köpas som kosttillskott både på nätet och i fysiska hälsokostbutiker.

Intensiv forskning bedrivs

Eftersom CBD-oljan än så länge inte har de bevis som krävs för att helt och hållet kunna klassas som ett läkemedel, är flera forskare ihärdiga med att forska på den inom en rad användningsområden för att få en klarare bild. Faktum är att det är högtryck på att skapa vetenskapliga studier om CBD-olja då de allra flesta ändå är överens om att den förmodligen är bättre än vi tror. Den forskning som redan gjorts har visat positiva resultat som man gärna vill utöka.

Cannabisolja med CBD

Det är mycket viktigt att den som införskaffar cannabisolja, ska köpa den som anger CBD på förpackningen. Ingen som helst tillstymmelse av det andra olagliga ämnet THC får förekomma, dels för att du kan råka i kläm med rättvisan och dels för att de goda effekterna uteblir i viss mån.

Så doserar du den medicinska cannabisoljan

CBD-olja går antingen att köpa i kapselform eller som vanlig olja. Tar du kapslar kan du börja med en till två kapslar om dagen för att se hur effekten blir. Utöka sedan dosen. Med oljan tar du några droppar på tungan och väntar i 15 minuter innan du äter eller dricker. Tänk dock på att cannabisoljans smak är stark. Du kan även röka e-cigaretter och använda e-juice med CBD-olja. Ta hellre flera doser än en stor dos som kan ge yrsel eller magont i början.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *